Her Biri Birinden Özel Kullanıcılara Sahip Arama Motor Kaydı Yapılmaktadır.

Biz Arama Motor Kaydı yapaken Google, Yandex, Bing, Yahoo gibi En Çok kullanılan Arama Motorlarına Direkt kayıt Yapıyoruz.

bursawebsitetasarimi_image_01Bu işlem Sonrasında Aranma Kriterlerinize uygun kelimelerle bakıldığında Arama Motor Kaydı Sizin için Tasarlanmış olan Web Sitenizi Arama motorları (internet )kul lanıcıları sizlere yani Web Sayfanıza Ulaşıyorlar Sayfalarınızı Gezdikten ,inceledikten Sonra İhtiyaçlarına Göre Sizlerin Sunduğu Ürünler veya Hizmetlerden Almak İsterlerse İletişim Bilgilerinizden veya Sitenizin İçerisinde Bulunan Canlı Destek Hatlarını Kullanarak Sizin İl İletişime Geçiyorlar.

Arama Motor Kaydı nasıl yapılır ?

Web sitenizi yaptınız veya yaptırdınız, büyük emek harcadınız ama sitenize ziyaret eden kimse yok ? ” acaba müşterileriniz  sizi nasıl bulabilir ” gibi problemleri düşünüyorsunuz  ve aklınıza gelen google gibi arama motorları için kayıt yaptırmaktır. bu konuda haklısınız. ve  Nasıl Arama Motor Kaydı Yaptıracaksınız? Aslında çok basit. Daha Önceden arama motorlarına girerek ve site ekle Bölümlerinden web sitelerini arama motorlarına kayıt ederdik. Şimdi Daha Gelişmiş Yöntemlerle Arama motorlarına kayıtlar yapılmaktadır.Örneğin Arama motoruna kayıt yaptıktan sonta Siteniz hakkında bilgi içeren Sitemap dosyası ile Arama motorlarına Hangi anahtar kelime ,hangi sayfa ,hangi yazı ve resimlerin siteniz de bulunduğunu bildirmelisiniz.

Google’da yer alıyor musunuz?

Google’ın arama sonuçlarına dahil olmak ücretsiz ve kolaydır; sitenizi Google’a göndermeniz bile gerekmez. Google, dizinimize eklenecek siteleri bulmak üzere web’i düzenli olarak keşfetmek için “web tarayıcıları” adlı yazılımı kullanan tam otomatik bir arama motorudur. Aslında arama sonuçlarımızda listelenen sitelerin büyük çoğunluğu, eklenmek üzere manuel olarak gönderilmiş siteler değil, bot’larımızın web’i tararken bulup otomatik olarak eklediği sitelerdir.

Sitem Google’da mı?
Sitenizin Google’ın dizinine dahil edilmiş olup olmadığını belirlemek üzere sitenizin URL’si için bir site araması yapın. Örneğin, “site:wikipedia.org” araması, bu sonuçları döndürür.

Sitem Google’da değil!
Google milyarlarca sayfayı tarasa da bazı sitelerin gözden kaçmasının önüne geçilemez. Örümceklerimiz bir siteyi atladıklarında, bunun nedeni çoğunlukla aşağıdakilerden biridir:

İlgili site, web üzerindeki diğer sitelerle iyi bir şekilde bağlı değildir.
Yeni bir siteyi kullanıma sundunuz ve Google’ın henüz bu siteyi taramak için zamanı olmadı.
Sitenin tasarımı, içeriğinin Google tarafından etkili bir şekilde taranmasını zorlaştırıyor.
Google, sitenizi taramaya çalışırken bir hatayla karşılaştı.
Sitemi ve mobil uygulamamı Google’a nasıl taşırım?
Tarayıcı dostu bir web sitesi oluşturmaya ilişkin yönergeler sunuyoruz. Site tarayıcımızın belirli bir siteyi bulacağı garanti edilmese de, bu yönergeleri izlemek sitenizi arama sonuçlarında görünür hale getirmelidir.

Mobil uygulamanızın Google’da görünmesini istiyorsanız uygulamanızda Uygulama Dizine Ekleme özelliğini kullandığınızdan emin olun.

Google Search Console, içeriğinizi Google’a göndermenize ve Google Arama’daki performansınızı takip etmenize yardımcı olacak araçlar sağlar. İsterseniz Search Console, Google’ın sitenizle veya mobil uygulamanızla ilgili karşılaştığı önemli sorunlara ilişkin uyarılar da gönderebilir.
Bu Son kısım Google’dan Alınmıştır.